top of page

Proje Hakkında

PASSFR'nin temel amacı, Z Kuşağı öğrencilerinin benzersiz özelliklerini dikkate alarak yükseköğretim kurumlarını IFRS® eğitimine dijital eğitim açısından hazır hale getirmektir.

PASSFR, üç önemli temel üzerine inşa edilmiştir:

 

PASSFR’ın önceliği Z Kuşağı işletme öğrencilerinin IFRS® eğitimine katkıda bulunmaktır. PASSFR, esnek ancak yapılandırılmış bir dijital öğrenme platformu oluşturmaktadır. Bu tür bir dijital eğitim, Z Kuşağı öğrencileri için çekicidir. PASSFR, IFRS® eğitiminde yükseköğretim kurumlarının dijital hazırlığına katkıda bulunmak için özel olarak tasarlanmış fikri çıktıları (ıntellectual Outputs –IO) içermektedir

 

PASSFR, IFRS® eğitiminde ilke temelli bir yaklaşımı benimsemektedir. İlkelere dayalı bir IFRS® eğitimi modelini benimsemek, sadece IFRS®'yi öğretmeyi değil, aynı zamanda bunun gerçek dünya sorunlarına nasıl uygulanacağını da içermektedir. İlkeye dayalı yaklaşım, önceden belirlenmiş prosedürlerle en iyi uygulamaların üzerinde durarak, esnek öğrenme sağlamakta ve ayrıca Z Kuşağı öğrencilerinin özellikleri, bakış açıları ve stilleriyle mükemmel uyum sağlamaktadır.

 

PASSFR, çok kültürlü bir akran öğrenmesi uygulamasıdır. Bu alıştırma, Z Kuşağı öğrencilerinin iki önemli ayırt edici özelliğini karşılamak için özel olarak tasarlanmıştır: Çok kültürlülük ve sosyal olarak ilericilik. PASSFR Dijital Platformundan eğitimler aldıktan sonra, yükseköğretim kurumlarının Z Kuşağı öğrencileri, Erasmus+ çok kültürlü perspektifinden yararlanacak ve yaşıtlarıyla birlikte IFRS® öğrenecek ve farklı bakış açıları edinme yeteneğine sahiptir.

PASSFRVarlık 35.png

Proje Takımı

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Yakup Selvi’nin koordinatör, Prof. Dr. Aslı Türel, Doç. Dr. Turgay Sakin, Doç. Dr. Emre Selçuk Sarı ve Dr. Öğr. Üyesi Erman Türkmen’in araştırmacı olarak başvurmuş oldukları “A Digital Learning Platform for Generation Z: Passport to IFRS (PASSFR.EU)” isimli proje ERASMUS+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim Alanı Dijital Eğitime Hazırlık için Ortaklıklar (KA226-HE) kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

 

“PASSFR.EU” başlıklı projede Türkiye’den Bursa Uludağ Üniversitesi, Makedonya’dan Üsküp Rahibe Tereza Üniversitesi, Romanya’dan Bükreş Ekonomi Üniversitesi , Bulgaristan’dan D. A.Tsenov Ekonomi Üniversitesi ve Litvanya’dan da Vytauto Didjiojo Üniversitesi ortak olarak yer almaktadır.

PASSFRVarlık 24.png

Proje Ekibi

PASSFR_LOGO2_ COLOR.png

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı tarafından finanse edilmektedir. Ancak burada yer alan bilgilerin herhangi bir şekilde kullanılmasından Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz.

Telif Hakkı Bildirimi
Bu kurs, ilgili tüm hakları saklı olan IFRS® Vakfı'nın (IFRS® Foundation) telif hakkı materyallerini içerir. IFRS
® Vakfı'nın (IFRS® Foundation) izniyle PASSFR Project tarafından çoğaltılmıştır. Üçüncü şahıslara çoğaltma veya dağıtma izni verilmez.

IFRS® Standartlarına ve IFRS® Vakfı'nın (IFRS® Foundation) çalışmalarına tam erişim için lütfen http://eifrs.ifrs.org adresini ziyaret edin.

Sorumluluk Reddi
Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu® (The International Accounting Standards Board®),
IFRS®
Vakfı (IFRS® Foundation), yazarlar ve yayıncılar, bu yayındaki materyale dayanarak hareket etmekten veya hareket etmekten kaçınmaktan kaynaklanan herhangi bir kayıptan, bu tür bir zararın ihmalden veya başka bir şekilde kaynaklanıp kaynaklanmadığına dair sorumluluk kabul etmez.

Ticari Marka Bildirimi
'IFRS®',
IFRS® Vakfı'nın (IFRS® Foundation) tescilli ticari markasıdır ve burada yer alan hüküm ve koşullara tabi olarak PASSFR Project tarafından lisans altında kullanılmaktadır. Ticari markalarının kullanımda olduğu ve/veya tescil edildiği ülkelerin ayrıntıları için lütfen IFRS® Vakfı (IFRS® Foundation) ile iletişime geçiniz.

  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn

© 2022 PASSFR.EU

bottom of page